Skip to main content

Välkommen till
Skåningegård gruppen

Promenad Ainagården
Vi skapar livskvalitet utifrån varje individs behov.

Solrosen är ett serviceboende för personer med demenssjukdom och ligger mitt i centrala Visby omgivet av en lummig trädgård med många fruktträd. Solrosens serviceboende har funnits sedan 1996. 

Hjulebo etablerades 1972 och är beläget i Hycklinge, ett mindre samhälle i Kinda kommun i södra Östergötland. Vi ligger i ett naturskönt område vid sjön Åsunden där det finns närhet både till samhället, naturupplevelser, sjön Åsunden och Kinda Kanal. Verksamheten har långvarit erfarenhet av psykiatrisk vård.

Skåningegård AB är moderföretaget i vårdgruppen Skåningegård. Till Skåningegård hör bolagen Skåningegård Omsorg AB, Gotlands Vård AB, Gotlands Serviceboende AB samt Hjulebo Omsorg AB. Yding Holding AB äger i sin tur Skåningegård AB.

En familjeägd vårdgrupp

Vi är en mindre familjeägd vårdgrupp som sedan många år bedriver verksamhet inom LSS och Sol. Våra verksamheter är belägna i Småland, på Gotland och i Östergötland.

I naturskön miljö på södra Gotland ligger Gotlands Vård. Verksamheten har bedrivit vård med olika inriktningar sedan 1968. Idag är det ett boende med särskild service för vuxna män och kvinnor med psykiska funktionsnedsättningar.

Omgiven av öppna fält och skogar erbjuder Skåningegård ett lugnt och naturskönt LSS-boende med skiftande daglig verksamhet, såväl utomhus som inomhus sedan 1911.

En kan inte göra allt men alla kan göra något, att vara engagerad i sitt jobb och i kundens och den boendes välmående är oerhört viktigt.

Samspelet mellan personal och boende är viktigt. Vi strävar hela tiden efter att skapa trygghet och glädje i varje situation.

Vår vision

Vi skapar livskvalitet utifrån varje individs behov

Medarbetare


Jeanette Sjögren

Ekonomichef

Anette Dahlström

Löneansvarig

Jennie Hasselros

Kommunikatör

0470-52 99 55
jennie.hasselros@skaningegard.se
Tjänstledig 20240301-20241231

Marcus Ottosson

HR – chef

Styrelse


Lina Fransson

Extern VD

Eva Wetterstrand

Styrelseordförande

Mikael Yding

Ägare och Styrelseledamot

Anders Dahlkvist

Styrelseledamot

Välkommen
att kontakta oss

Har du frågor kring vår verksamhet är du välkommen att hör av dig.