Välkommen till oss på Hjulebo Omsorg

Hjulebo är beläget i Hycklinge, ett mindre samhälle i Kinda kommun i södra Östergötland. Vi ligger i ett naturskönt område vid sjön Åsunden där det finns närhet både till samhället, naturupplevelser, sjön Åsunden och Kinda Kanal.

Verksamheten etablerades 1972 och har långvarig erfarenhet av psykiatrisk vård. Hjulebo har idag 15 platser som är uppdelade på korttids-, växelvårdsplatser och lägenheter för personer med längre vårdbehov sk särskilt boende. Alla rum har trinette och toalett med dusch. Korttids- och växelvårdplatserna är färdigmöblerade och utrustade för omedelbar inflyttning. Vår målgrupp är personer med lättare psykiatriskt vårdbehov, tyngre psykiatriskt vårdbehov, före detta missbrukare med psykisk funktionsnedsättning samt psykisk funktionsnedsättning med blanddiagnos.

Personal

Vi har en kunnig och engagerad personal som arbetar tillsammans med hela människan. Den personliga kontakten mellan boende och vårdare tycker vi är viktig. Småskaligheten och det personliga ansvaret har gjort att vi har en låg personalomsättning vilket ger en god kontinuitet i vården och ökad trygghet för den boende. Hjulebo erbjuder varje boende psykiatrisk vård. Detta sker genom regelbundna besök av specialist i psykiatri.

Boende

Du har ditt eget rum/lägenhet med trinett, toalett och dusch. Samtliga måltider tillagas på Hjulebo. I stora matsalen serveras huvudmåltiden varje dag. Genom de olika småköken där en del måltider serveras finns också möjlighet till träningskök. Du har tillgång till andra lokaler efter egna önskemål tex födelsedagsfester etc. Lokaler finns även för daglig verksamhet, musikarrangemang, julfirande mm. I huvudbyggnaden finns också flera allrum som ger den boende möjlighet till gemenskap med andra, TV samt dagliga aktiviteter efter eget önskemål.

Kontaktpersoner

Charles Roshamn

Verksamhetschef/föreståndare

Kontaktuppgifter
Hjulebo Omsorg AB
Skolvägen 15
590 42 HORN

Besöksadress
Skolvägen 15
Hycklinge

Telefon: 0494-31053
Fax: 0494-31290
E-post: kontakt@hjulebo.se


Senaste nytt från Hjulebo Omsorg


Synpunkter / frågor

Vi vill gärna ha dina synpunkter kring vår verksamhet. Detta skickas till den som är verksamhetsansvarig.
    © Skåningegård gruppen | Integritetspolicy